Hossa je už deväťstovkárom, k prekonaniu Petra Šťastného má ale ešte ďaleko

21.03.2012 Celý región

Columbus 21. marca (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa je od utorka členom klubu hráčov, ktorí majú na konte 900 kanadských bodov v NHL. V histórii profiligy to stačí na 95. miesto, po stretnutí s Columbusom predbehol Tonyho Amonteho a ďalšou métou mu bude 908 bodov Scotta Stevensa.

Útočník Blackhawks je 9. hráčom s 900 bodmi spomedzi aktívnych hráčov prestížnej profiligy. Zaokrúhlenie bodovej produkcie mu zabezpečil presilovkový gól na 5:0 v 45. minúte duelu, keď zblízka "upratal" dobrú nahrávku od Andrewa Shawa do siete Columbusu. I keď Chicago po góle Ricka Nasha naďalej ostáva jediným tímom bez shutoutu v tejto sezóne, ráznym krokom sa blíži k definitíve zaistenia si účasti v play off. Tridsaťtriročný krídelník zároveň ťahá šesťzápasovú bodovaciu sériu a je najproduktívnejším mužom "jastrabov".

V kanadskom bodovaní ligy patrí momentálne Hossovi, ktorý je pre svoju všestrannú hru vážnym adeptom aj na Selkeho trofej pre najlepšieho brániaceho útočníka, ôsme miesto. V 73 stretnutiach nazbieral rovnaký počet bodov za 29 gólov a 44 asistencií a v uniforme Blackhawks zaznamená svoju bodovo najlepšiu sezónu. Jeho kariérne maximum rovných 100 bodov, ešte ako hráča už neexistujúcej Atlanty Thrashers, z ročníka 2006/07 zostane v tejto sezóne ale s najväčšou pravdepodobnosťou už neohrozené.

Čo sa týka historických tabuliek účinkovania Slovákov v NHL, Hossa prebral v tomto ročníku 3. miesto od Petra Bondru a usadil sa za legendami Stanom Mikitom a Petrom Šťastným. Keď bude chcieť atakovať druhé miesto bývalej hviezdy Quebecu Nordiques, potrebuje vytrvať v kvalitnej forme ešte niekoľko sezón za morom. Šťastný totiž má na druhom mieste úctyhodný 339-bodový náskok.
 

Vyberte región